Ψυχολόγος - Κλινικός Νευροψυχολόγος | Αθήνα

Σπύρος Σταυράκης Κοντόσταυλος

Σύντομο βιογραφικό


Ο Σπύρος Σταυράκης Κοντόσταυλος είναι απόφοιτος του προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στο τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης (MSc) στην Κλινική Νευροψυχολογία της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Health Science Center, University of Texas at Houston. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων: εκπαίδευση στην κλινική ψυχοπαθολογία (Αιγινήτειο νοσοκομείο 2006-2007 και 2008-2009), βιωματική εκπαίδευση στην ψυχοδυναμική-ψυχαναλυτική σκέψη και ψυχοθεραπεια (“Επέκεινα” 2007-2008), διετής εκπαίδευση στην κλασσική ψυχανάλυση (Ινστιτούτο Κλασσικής Ψυχανάλυσης 2013-2015).

Στο πλαίσιο του μοντέλου επαγγελματία-επιστήμονα συνδυάζει την κλινική πρακτική με την ερευνητική μεθοδολογία. Ενδεικτικά, έχει ασχοληθεί ερευνητικά με τα ψυχοσωματικά προβλήματα και τις στάσεις απέναντι στην αίτηση επαγγελματικής ψυχολογικής βοήθειας, με την ενεργό μνήμη στην σχιζότυπη προσωπικότητα και με τις θεωρητικές και πρακτικές προεκτάσεις της κλινικής νευροψυχολογίας στη μελέτη του ανθρώπινου παράγοντα στα αεροπορικά δυστυχήματα. Έχει λάβει το βραβείο για την καλύτερη εργασία στο 5ο Ευρωπαικό συνέδριο Αεροδιαστημικής Ιατρικής στο Όσλο της Νορβηγίας – European Congress of Aerospace Medicine, ECAM 2016 {Stavrakis Kontostavlos S., Nidos A., Roussos P. (2016) Aerospace Neuropsychology: A theoretical framework and research paradigm from the study of the human factor in the 100 most fatal civil aviation accidents}.

Είναι συνιδρυτής της συνεργασίας “Pine Assessment and Development”, (http://www.pine.grhttp://www.aerospaceneuropsychology.com), η οποία εξειδικεύεται στην ερευνητική και εφαρμοσμένη κλινική νευροψυχολογία.  

Έχει αποκτήσει σημαντική επαγγελματική εμπειρία πραγματοποιώντας κλινική άσκηση σε διάφορες δομές, όπως στη Nευρολογική Κλινική του Αιγινητείου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στην Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στην Παιδοψυχιατρική  Κλινικη του Αττικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Ιδρυμα Χρονίων Παθήσεων Αττικής κ.α. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως ψυχολόγος, στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ρόδου και στην Υγειονομική Υπηρεσία του ΚΕΤΘ Αυλώνα.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας.

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.

Ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του ψυχολόγου, στο γραφείο που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Φωκυλίδου 21, στο Κολωνάκι.

neuron